Menjava oken

Obnova stavbnega pohištva zajema menjavo starih oken in vrat, kjer odstranimo celoten okvir starega stavbnega pohištva, pri čemer še posebno pazimo, da se ne poškoduje zunanja fasada.

Objekt pred obnovo Objekt po obnovi

Novo okno se namesti na položaj starega, element se fiksira z vijaki, s PU peno pa se doseže optimalno toplotno izolacijo na spoju okna z zidom. Skupaj z oknom se menjajo tudi senčila (rolete, polkna) ali pa se poišče drugačna rešitev senčenja. Po menjavi oken lahko obdelamo notranje špalete z mavčnimi ploščami in priskrbimo police.  Tako vam obnovimo dom v kratkem času. Širok izbor okenskih sistemov in dodatkov omogoča, da okno ohrani arhitekturni značaj, zato je sistem primeren tudi za obnovo spomeniško zaščitenih objektov.

Sistem troslojne vgradnje energetsko varčnih in pasivnih oken

Po smernicah RAL montaže

Sistem troslojne vgradnje energetsko varčnih oken omogoča:trislojna vgranjda

  • toplotno izolativnost brez toplotnih mostov
  • zrakotesnost
  • vodotesnost
  • paroprepustnost
  • zvočno izolacijo sistema
  • elastičnost spoja
  • trajno funkcionalnost in zanesljivo vgradnjo okna

Primer

S pravilno montažo in trinivojskim tesnjenjem preprečimo toplotne mostove, vdor vlage in nastanek plesni v spoju ter dosežemo maksimalno zanesljivost in vzdržljivost spoja. Glede na način vgradnje (novogradnja / menjava) izberemo najprimernejše materiale za najboljše tesnjenje, usklajeno z novimi smernicami za vgradnjo varčnih in pasivnih oken.

troslojna_vgradnja_2_thumbShema

Notranjo stran izolacijske ploskve se izolira z neprepustnimi materiali, ki preprečujejo vdor vlage v spoj. Na zunanji strani se namestijo paroprepustni in vodotesni materiali. Prostor med okenskim okvirjem in zidom pa je zapolnjen z visokokakovostno toplotno in zvočno izolacijo. Za kvalitetno trinivojsko tesnjenje se uporablja tudi poseben izolacijski trak, ki močno nabrekne in zapolni režo med oknom in zidom.

Komentarji za to objavo so zaprti.