Okna Šemrl

Koga najeti za namestitev oken na vašem domu?

Ljudje radi zgrabimo priložnost, ki nam omogoči privarčevati kakšen evro. Pri nakupu novih oken za dom, marsikdo naredi napako in si pri vprašanju kdo jih bo namestil, rad pomaga s prijatelji. A vedite, če vaša okna niso pravilno nameščena, bodo na koncu težave, saj ne boste imeli dobre energetske učinkovitosti, okna pa se lahko tudi poškodujejo. Najboljša rešitev je zato najem strokovnjakov za montažo, ali še boljše – nakup oken pri Okna Šemrl, kjer dobite vse na enem mestu.

Namestitev oken, ki ste jih morda pravkar kupili za vaš dom, ni enostavno. Potrebujete pravo orodje in materiale ter izkušnje, s katerimi boste zagotovili, da bo vse potekalo tako, kot želite in brez kakršnih koli težav. Profesionalni monterji oken pa vam bodo pomagali s pravilno namestitvijo in zagotovili energijsko učinkovitost oken, ki ste jo vedno želeli.

Okna Šemrl

Zanesljivi izvajalci uporabljajo visoko kakovostne materiale

Zelo pomembni so tudi materiali, uporabljeni med namestitvijo oken. Strokovnjaki za okna vedo, katere materiale uporabiti in imajo tudi neposreden stik z dobavitelji. To pomeni, da bodo imela tudi vaša okna najboljše zmogljivosti. Ker vi ali vaši prijatelji ne morete vedeli, kateri so pravi materiali, vam uporaba napačnih lahko nakoplje kasnejše težave.

Strokovnjaki za obrt

Strokovnjaki za okna veliko pozornosti posvečajo podrobnostim namestitve in njeni kakovosti. Med drugim poskrbijo, da postopek hidroizolacije teče nemoteno. Prav tako bodo vsako stvar testirali, zato vam ne bo treba skrbeti, da bi se pri namestitvi oken pojavile morebitne pomanjkljivosti. Že v prvih nekaj mesecih se bo hitro pokazalo, zakaj se je izbira profesionalnih monterjev oken izkazala za donosno naložbo. Na dolgi rok pa vam glede oken ne bo treba skrbeti za nič.

Okna Šemrl

Hitra namestitev in čiščenje

Drugi razlog, zakaj želite sodelovati s strokovnjaki, je, da so odlični pri zagotavljanju hitrih namestitvenih storitev in delo vsakič opravijo zelo kakovostno. Točno vedo, kaj potrebujete, in vedno se bodo potrudili, da bodo dosegli najvišjo kakovost in učinkovitost, hkrati pa poskušali ohraniti tudi nizke stroške. Poleg tega bodo tudi očistili vse prostore, v katerih so delali.

Najbrž se po prebranem strinjate, da ni v redu, da bi nadomestna okna preizkusili namestiti sami. Veliko bolje je najeti preverjene strokovnjake, ki imajo veliko izkušenj v tej panogi. Vedo, kaj storiti in kako ravnati tako, da lahko vsakič dobite najboljše rezultate. Kontaktirajte nas, če želite vedeti več o lesenih oknih in vratih ali morda potrebujete nasvet oz. pomoč pri njihovi izbiri ter strokovnjake za namestitev oken. Z veseljem vam bomo pomagali.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Blog smo pripravili po navdihu te vsebine.

lesena vrata

Lesena vrata – kakšne so prednosti

Ali se trenutno odločite, katero vrsto vrat želite za svoj dom ali podjetje? Da bi vaš postopek odločanja olajšali, smo se odločili, da za vam naštejemo prednosti lesenih vrat! Če so lesena vrata na vašem seznamu izbire, vam bo to morda pomagalo pri dokončni odločitvi.

Obstaja veliko prednosti lesenih vrat, zaradi katerih bi se lahko odločili za njihovo vgradnjo. Med najbolj poznanimi prednostmi je njihova zmožnost ohranjanja idealne temperature v vašem domu ali pisarni. Lesena vrata imajo namreč to značilost, da na njih temperaturne spremembe zelo malo vplivajo. Les je namreč slab prevodnik, zaradi česar je eden najboljših izolatorjev na trgu.

Na lesena vrata lahko nanesete tudi določene materiale, podobne barvi, ki so lahko še povečajo njihovo odpornost na zunanje temperature, sončno svetlobo in različne vremenske razmere.

Notranja lesena vrata

Ohranjajo stabilnost temperature v prostoru

Poleti bodo lesena vrata ohranila vaš dom ali pisarno svežo in odbijala zunanjo toploto. V zimskem času pa bodo poskrbela, da vam topli zrak ne bo uhajal. Torej, ne glede na vreme, so lesena vrata odlična za ohranjanje stabilne temperature v domu ali pisarni.

Zmanjšajo račune in izolirajo zvok

Seveda pa stabilnost lahko drastično zmanjša vaše račune za energijo in tako v nekaj letih prihranite precej denarja. Z vidika izolacije je še ena prednost. Lesena vrata so v primerjavi z drugimi materiali zelo učinkovita pri preprečevanju večine zvokov. Les ni prevodnik električne energije, zato pomaga tudi pri varnosti vaše nepremičnine v primeru kratkega stika.

lesena vrata

Klasičen videz

Lesena vrata se ponašajo z zelo klasičenim videzom. Les je pogosto povezan z eleganco in dokazuje povečanje vrednosti katere koli lastnosti pohištva. Bolj kot to pa lahko les pobarvamo s poljubno barvo, saj lesena vrata nimajo barvnih omejitev.

Vhodna vrata, ki ne rjavijo

Vhodna vrata so lahko najbolj obrabljen kos stavbnega pohištva vašega doma ali poslovne stavbe.
Vendar pa imajo lesena vrata prednost pred kovinskimi – ne rjavijo. Poleg tega vzdržijo dež, veter in druge vremenske neprilike.

Pričakovana življenjska doba

Kot smo že omenili, so lesena vrata trpežna. Zato je življenjska doba dobrih lesenih vrat, če so pravilno vzdrževana, zelo visoka, saj lahko trajajo celo življenje.

Cenejše in lažje vzdrževanje

V primeru lesenih okvirjev in vrat je njihovo vzdrževanje veliko cenejejše, saj je postopek v primerjavi z aluminijastimi ali kovinskimi vrati veliko lažji. Ali želite v vaš dom ali poslovni prostor namestiti lesena vrata? Kontaktirajte nas, če želite vedeti več o lesenih vratih in oknih. Mordaorda potrebujete nasvet oz. pomoč pri njihovi izbiri. Z veseljem vam bomo pomagali.

promocija vhodnih vrat

PROMOCIJSKA PONUDBA VRAT 2019

Vabimo vas, da izkoristite akcijsko ponudbo vhodnih vrat. Akcija velja do 31.12.2019.

Več si lahko preberete na spodnji povezavi :

AKCIJA VHODNA VRATA 2019

Navedene cene veljajo za enokrilna vhodna vrata do max. dimenzije 110×225. Montaža do 50 km je vključena v ceno montaže. Demontaža, odvoz, zaključna dela in prevoz nad 50 km se obračunava po veljavnem ceniku.Ostali popusti se pri akcijski ceni vrat izključujejo.

 

lesena okna jeseni

Kako jesen in zima vplivata na lesena okna in vrata?

Zmeraj krajši dnevi, manj sonca, megla, nizke temperature in dež. Jesen in zima, ki sta spet prišli na vrsto, na žalost ne vplivata samo na naše razpoloženja pač pa tudi na lesena okna in vrata našega doma. Od oteklin in upogibanja, do kondenzacije in prepiha. Tukaj je nekaj najpogostejših težave z lesenimi okni in vrati, ki jih lahko povzroči hlado vreme.

Krčenje in izkrivljanje

Pri nekaterih materialih, zlasti lesu, lahko tako temperatura kot vlaga spremenita njihovo strukturno čistost. Leseni okenski okvirji, vrata in okvirji vrat se lahko v močnem mrazu skrčijo, pri močni vlagi pa se lahko začnejo neugodno upogibati. Zaradi tega je treba les pogosto obdelati z barvo ali tesnilnim sredstvom.

Oblikovanje ledu

Glavni razlog, zakaj lesana okna in vrata največ poškod utrpijo pozimi, je nabiranje vode in ledu v odprtih prostorih med vrati in okni ter v okvirjih, v katera so nameščena. Tudi ko topel, z vlago bogat zrak pobegne skozi majhne odprtine, pri stiku s hladnim zunanjim zrakom le ta zmrzne. To lahko oteži odpiranje oken in vrat, kar bo posledično le še povečalo kopičenje ledu.

lesena okna jeseni

Odpoved opreme

Vrata in okna vključujejo ključavnice, ročaje, tečaje in druge mehanizme, zaradi katerih delujejo, in ti se lahko zlahka poškodujejo ali zataknejo zaradi ledu ali hladnega vremena. Okna in tende so še posebej ranljiva, saj zahtevajo bolj zapleten mehanizem odpiranja kot njihovi drsni vložki.

Kondenzacija

Zanimiva stvar pri kondenzaciji je, da ni vedno tako slaba, kot se zdi. Pravzaprav je kondenzacija na vašem oknu v zimskih mesecih pogosto znak, da so vaša okna energetsko učinkovita. Do tega lahko namreč pride, ker topel in vlažen zrak v vašem domu ne more uiti skozi okna, kar je ravno tisto, kar si želite od dobrega okna.

Če želite zmanjšati pojav kondenzacije, preprosto zmanjšajte vlažnost v vašem domu z razvlaževalcem zraka, vklopite ventilator v kopalnici in pravilno prezračite dom. Če se v oknih z dvojnim ali trojnim zaslonom pojavi kondenzacija, imate verjetno puščanje in takoj pokličite strokovnjaka, da vaša okna temeljito pregleda.

lesena okna jeseni

Izberite uglednega proizvajalca lesenih oken

Okna in vrata, ki so stara, slabo nameščena ali slabo izolirana, so glavni razlog za prepihe in padec temperature v večini domov. Zdaj, ko veste na katere težave morate biti pozorni, lahko ohranite okna lepa, strukturno zdrava in učinkovita, ne glede na to, kako nanje prežita muhasto jesensko in zimsko vreme.

Ko potrebujete nadomestno okno ali priporočila strokovnjakov, kako zaščititi svojo naložbo v okna, pa pridemo na vrsto mi, Mizarstvo Šemrl, ki smo družinsko podjetje v zasebni lasti. Naše korenine segajo v leto 1895. Odtlej se družinska tradicija nadaljuje preko štirih rodov do danes. Od samega začetka pa smo usmerjeni v izdelavo kakovostnih izdelkov za najzahtevnejše kupce.

Pri tem izhajamo iz svojih dolgoletnih izkušenj, sledimo najnovejšim trendom in tehnologiji na tem področju, predvsem pa želimo ustreči Vam, prisluhniti Vašim željam in zamislim. Preberite več o naših lesenih oknih in lesenih vratih.

Kontaktirajte nas, če želite vedeti več o lesenih oknih in vratih ali morda potrebujete nasvet oz. pomoč pri njihovi izbiri. Z veseljem vam bomo pomagali.