montaža okna Šemrl

Kakšna je strokovna montaža lesenih oken?

Pri nas prisegamo na hitro, zanesljivo in storkovno montažo lesenih oken. Z dobro montažo oken zagotovimo pričakovano toplotno in zvočno izolacijo, zaščito pred zunanjimi vplivi (dež, veter, mraz) in dolgotrajno delovanje stavbnega pohištva. Montaža se razlikuje glede na situacijo na objektu (novogradnja / obnova).

Beri naprej
lesena okna Šemrl

Les v vsem svojem blišču v prenovljeni hiši v Radovni

V idilični gorenjski vasici Radovna je lastnik, zavzet ribič, prenovil eno izmed edinih ohranjenih domačij na tem območju. Navzven je hiša ohranila vse svoje gorenjske značilnosti, znotraj pa je bila dodobra predelana in modernizirana.

Les kot vodilo prenove

Postavljena je le lučaj od smaragdne reke in z neprecenljivim razgledom na Mežaklo ne enem in Pokljuko na drugem bregu. Novi lastnik jo je popolnoma prenovil, obsežna prenova pa je med drugim obsegala rušitev pomožnih objektov v slabem stanju, pridružitev volumna lesene lope h kamniti hiši, odpiranje tlorisa ter zamenjavo strehe in stavbnega pohištva. Tu pa smo vskočili mi in dodali svoj del mozaika k tej prelepi leseni pravljici. Lesena okna v tej zgodbi so bila obvezna!

Tradicionalno majhna gorenjska okna

Hiša, ki se nahaja v prvem varstvenem območju Triglavskega narodnega parka, je navzven ohranila vse svoje tipične prvine – od lesenih oken in vrat, preko lesenega zatrepa, čopov strehe, pa do belega pritličnega ometa.

Čeprav pritličje, razen ene večje panoramske stene, osvetljujejo le tradicionalno majhna gorenjska okna, se zdi vse zelo prostorno in svetlo. V hiši, ki v sebi nosi številne zgodbe in ki, trdno zasidrana v naravni park, predstavlja tudi pomemben del slovenske kulture, zgodovine in tradicije, se prav gotovo lastniki dobro počutijo.

Želimo si še več takih zgodb! Več pa si lahko preberete tukaj.